Kuidas sorteerida enda tellimusest tekkinud prügi?

E-kaubandus on tore asi ja mis seal salata - ka Ehte Ruumi igakuisest käivest moodustavad märkimist vääriva osa just e-poe tellimused. Järjest enam aga pööratakse ühiskonnas tähelepanu pakendite korrektsele sorteerimisele, et tagada võimalikult suur pakendite ümbertöötlemine ja prügi vähendamine. Teema on oluline ka meie jaoks ning tänaseks on Ehte Ruum OÜ ühinenud taaskasutusorganisatsiooniga Eesti Pakendiringlus OÜ.

Kuidas aga enda tellimust ja selle pakendit sorteerida? Alustame kõige välimisest kihist. Ehte Ruum saadab enda tellimused enamasti mullikilega turvaümbrikus. Jah, see pole kõige loodussõbralikum lahendus, kuid oleme proovinud komposteeritavat pakendit (võtsime suurema koguse korraga ja pooled kotid lagunesid lihtsalt riiulil seistes ilma, et oleksidki pakiautomaati jõudnud) ja pabertugevdusega turvaümbrike (ümbrikud olid väga kanged ja sellega raiskasid oluliselt pakendi ruumi ja suurendasid paki mõõtmeid). Populaarsete korduvkasutatavate pakendite jaoks on 80% tellimustest liiga väikesed ja peaksime ruumi muu "prügiga" täitma. Hoiame silma peal erinevatel uutel turvaümbrikel ning sobivama variandi leidmisel asendame senised ümbrikud. Kuidas aga seniks mullikilega turvaümbriku sorteerida? Tõmba ümbrik pooleks ja eemalda mullikile sisu. Sisu läheb plastik/kile konteinerisse ja paber paberikonteinereisse. Jälgi kindlasti ka kleepsu! Üritame kasutada võimalikult säästvaid kleebiseid, kuid liimi tõttu ei saa seda siiski paberi juurde panna. Hetkel on kõige mõistlikum liimiga kleebis hoopiski segaprügisse panna...

Järgmiseks kihiks on enamus tellimustes meie logoga paberkott, mille võid julgelt paberi hulka lisada. Jälgi kindlasti ka siin, et kleebis võiks oma tee leida hoopiski segapakendisse.

Mis materjalis on aga sinu tellimus ja selle pisipakend, seda jälgi veebipoe tootekirjeldusest! Oleme toodete infosse lisanud nii toote kui pakendi materjali, et sinul oleks neid kergem peale kasutamist sorteerida ning seeläbi võimalikult palju prügi taaskasutusse saata!

Leia endale lähim avalik pakendikonteiner ja sorteeri enda pakendid vastavalt juhistele!

 

Pakendite sorteerimise juhend

 

Tagasi blogisse

Kommenteeri postitust

Kommentaarid kontrollitakse enne avaldamist