Polümeer- ehk ehtesavi

Mis asi on ehte- ehk polümeersavi?

Ehte- ehk polümeersavi on üha enam populaarsust koguv ehete valmistamise materjal. Polümeersavi on värviline plastiliini taoline aine, mis muutub voolimise käigus käte vahel soojenedes pehmeks ja kõvastub tavalises praeahjus kuumutamisel. Polümeersavi kasutatakse mitmesugusteks voolimisteks (ehted, skulptuurid, nukud, tarbeesemete koopiad jne). Eesti keeles nimetatakse polümeersavi ka voolimismassiks või voolimissaviks.

Polümeersavi on kergesti käsitsetav, ühtlane ning väga vastupidav. Koduseks kasutamiseks muudab savi ideaalseks selle kuumutamine tavalises praeahjus 100°C–130°C juures. Täpne temperatuur ja aeg on igal tootjal erinev. Pardo polümeersavi on vaja karmistada eelkuumutatud ahjus temperatuuril 120 °C kuni 30 minutit. Kuigi savi on lõhnatu ega sisalda/eralda mürgiseid osakesi, soovitatakse ahju siiski enne söögi valmistamist puhastada ning savi kindlasti mitte söögiga samaaegselt küpsetada. 

Pardo ehtesavi

Ehte Ruum pakub ehete valmistamiseks Euroopas toodetud Pardo ehtesavi. Pardo on firma Viva Decor valmistatud erinevate polümeersavi liinide kaubamärk. Savi on valmistatud Saksamaal ning tuleb meie veebipoodi otse tehasest.
Pardo on polümeerne voolimissavi, mis oma mitmekülgsuse tõttu sobib ideaalselt isevalmistatud ehete ja aksessuaaride jaoks moe- ja kaunistustega. Kolme Pardo kaubamärgiga Jewelry Clay, Art Clay ja Mica Clay leiavad hobikunstnikud ja professionaalid alati oma järgmise loomingulise idee jaoks sobiva saviliigi. Meie oleme Ehte Ruumi müügile toonud Jewelry Clay, millel on lai ja põnev värvivalik. Valikus on vääriskivivärvide spekter, sädelevad värvid, neoonvärvid ja läbipaistvad värvid.
Pardo ehtesavi

Pardo ehtesavi muudab eriliseks selle koostis. Nimelt sisaldab see mesilasvaha ja esmaklassilisi pigmente ning lisaks on savi higi- ja süljekindel. Põhitoone on 39, lisaks läbipaistvad ja metalsed toonid. Uute toonide ja põnevuse loomiseks on kõiki toone võimalik ka segada kas käsitsi või pastamasina abil. Kahe või enama värvi keeramisega saab luua marmoriefekti.

Kuigi Pardo ehtesavi puhul on rõhutatud, et see on valmistatud mesilasvahaga, ei ütle tootja, kui palju vaha savi sisaldab. See on ikkagi tavaline polümeersavi ja seda võib segada mis tahes teist marki polümeersaviga. Küpsetamisel kipub mesilasvaha savist veidi välja sulama, eriti kui küpsetate seda veidi kuumemaks, ja näete seetõttu küpsetatud savi pinnal vahakatet. Parimate tulemuste saavutamiseks peate selle eemaldama, eriti kui kavatsete lisada pinnatöötlusi või lakke. Saate selle hõlpsalt eemaldada mikrokiudlapi ja vajadusel nõudepesuvahendiga nühkides. See võib olla mõnes mõttes tüütu, kuid lahendavad probleemi kenasti ning tulemus on seda väärt. Pardo ehtesavi on lisaks mõnusale tekstuurile ja laiale värvivalikule ka hea mugav polümeersavi. Saviga töötades jäävad käed lõhnatuks ja puhtaks. Voolitud detailide värv ei muutu küpsetades ja need on tõesti väga ilusad!

Pardo polümeersavil on mõnevõrra ebatavaline pakend. Selle asemel, et savi pakendada kilepakendisse, nagu teised polümeersavi kaubamärgid, on Pardo savi pakitud jäigas plastikust klappkarpides. See on väga mugav savi jääkide hoiustamiseks.

***

LUTUM DISAIN on pikalt tegelenud väga ägedate polümeersavist ehete valmistamisega, mistõttu saatsime talle testimiseks Pardo ehtesavi. 

Tutvu Pardo ehtesavi värvivalikuga ning proovi ise järele! Loo ainulaadseid ilusaid ehteid ning jaga meiega enda kogemust!

Tagasi blogisse

Kommenteeri postitust

Proovi ise Pardo ehtesavi ning loo ainulaadset ehtekunsti!

1 / 3